Gidn Hendriksen Scherpenisse

De naam ’t Fotokabinet refereert aan thuisbasis Den Haag, maar ook aan het boetiekconcept van de kleine galerie. Lion Greveraars, oprichter en galeriehouder, heeft gekozen voor kleinschaligheid. Hier vind je exclusieve foto’s, gelimiteerde oplagen en gesigneerd en gestempeld werk van en door bijzondere mensen.

Toen ik vorig jaar een tijdje in het centrum van Antwerpen woonde, was ik vaak in een van de hippe koffietentjes en ­espressobarretjes te vinden. En het was hier, dat ik echte koffie heb leren waarderen. Echte koffie, dus niet het spul dat je in cupjes of in wattenschijfjes vindt. Nee, in Antwerpen ­nemen ze de tijd om koffie te maken. En dat begint met het branden van de bonen.

Voor een fotograaf met een passie voor stad en straatfotografie, het maken van spontane foto’s uit het leven van alledag, is het Hofkwartier één grote inspiratiebron.

Ik groeide op in de Betuwe, tussen knotwilgen, de rivier en de spoorwijk. Vier en een half jaar geleden verhuisde ik naar een studentenhuis in het Bezuidenhout en onlangs maakte ik een uitstap van een half jaar naar Antwerpen voor het volgen van een minor fotografie.

Abonneren op Gidn Hendriksen Scherpenisse