het Hofkwartier nr 5 najaar 2012 > Eén inspiratiebron

Eén inspiratiebron

Eén inspiratiebron

Voor een fotograaf met een passie voor stad en straatfotografie, het maken van spontane foto’s uit het leven van alledag, is het Hofkwartier één grote inspiratiebron.

Dankzij de aanwezigheid van de vele winkeltjes, koffiebars, musea en terrassen kijk ik mijn ogen uit. Vrienden uit Amsterdam, Utrecht en ook Rotterdam zeggen wel eens: ‘Den Haag, daar gaat toch na zes uur het licht uit? Dat is toch geen stad voor creatieve studenten!’

Ik begrijp wat ze zeggen, maar ben het niet met ze eens. Natuurlijk, Den Haag is een ambtenarenstad. Een stad die kabbelt, zeven dagen in de week, maar niet bruist. En eerlijk gezegd bruis ik ook niet zeven dagen in de week.

Integendeel, zou ik willen zeggen. Mijn creatieve gedachten stromen juist op de momenten dat ik in de historische Paleistuin wandel, dat ik met een biertje op het terras in de Molenstraat zit of met een boek in de pas heropende Franse tuin.

Dat mag er misschien wel heel erg relaxt uitzien, maar juist op die momenten komen er plannen voor een nieuwe blog, een fotoserie of zelfs een nieuw evenement. Den Haag saai? Nee, Den Haag bruist!