het Hofkwartier nr 7 voorjaar 2013 > Kleine wereld van 't Fotokabinet

Kleine wereld van 't Fotokabinet

Kleine wereld van 't Fotokabinet

De naam ’t Fotokabinet refereert aan thuisbasis Den Haag, maar ook aan het boetiekconcept van de kleine galerie. Lion Greveraars, oprichter en galeriehouder, heeft gekozen voor kleinschaligheid. Hier vind je exclusieve foto’s, gelimiteerde oplagen en gesigneerd en gestempeld werk van en door bijzondere mensen. Lion heeft een neus voor foto's van kunsthistorisch belang en verloren gewaande persfoto’s, onverwachte vondsten en foto’s met een kwinkslag.

De openingsexpositie in 2008 zette reeds de toon: werken van meesterfotografen Philippe Halsman, Annie Leibovitz, Robert Capa en Helmut Newton hingen tegenover zeldzame vintagefoto’s van Hollywoodsterren als Marilyn Monroe, Sophia Loren en Bette Davis, gefotografeerd door Clarence Sinclair Bull, George Hurrell en hun tijdgenoten. En natuurlijk was ook de Nederlandse top vertegenwoordigd, met popfoto’s van onder andere Lex van Rossen en Anton Corbijn.

Liefhebbers van fotokunst, maar ook toevallige passanten van over de hele wereld, vinden een warm welkom bij ‘t Fotokabinet, waar Lion je met plezier inwijdt in de geheimen van de fotografie en tegelijk zijn andere passie met je deelt: goeie espresso en fijne bonbons. Het zal geen verrassing zijn dat ik hier als fotograaf regelmatig even binnenloop voor de nieuwste aanwinsten, een koffietje en een goed gesprek.

Nieuwsgierig geworden? Je vindt Lion en zijn galerie ’t Fotokabinet in de Maziestraat, een kleine zijstraat van het Noordeinde.

www.fotokabinet.nl
Maziestraat 2
2514 GT Den Haag

Beroemde oorlogsfoto van Robert Capra
Auke Bergsma 'clickt' zichzelf