Ondernemers

Nu we eenmaal zo fijn Frans bezig zijn in deze krant, is het een idee om even naar buiten te lopen, het quartier in. Dat doen ze bij de Alliance Française namelijk ook graag, en met name om even langs Michel te gaan.

Het Berlagepand aan het Kerkplein, waarover u elders in deze krant leest, was maar liefst zeven jaar lang verlaten. Donker en leeg stond het gebouw te wachten op nieuwe bewoners, terwijl de zon onbarmhartig scheen, regen de muren geselde en sneeuw zijn vensters voor een deel verstopte. Tot er zich begin 2014 een huurder aandiende. Wat heet: drie huurders!

Loop vanaf de Torenstraat de Nobelstraat in. Of de Kleine Nobelstraat, dat maakt niet uit. Of beter nog: benader dit leuke mediterrane restaurantje vanuit de Prinsestraat. In een 18de-eeuws monumentaal pandje waarin volgens oude boeken nog een waterput te vinden moet zijn, is niet zo heel lang geleden een piepfijn restaurant gevestigd.

Al vanaf het allereerste uur dat Horas en Wanda in de lente van 2011 de deuren openden van hun kleine witte brasserie aan het einde van de Prinsestraat, fietst Horas op zijn regenboogfietsje door het Hofkwartier. En vanaf de eerste dag staan er natuurlijk overal kookboeken. En straks is er als het gaat lukken het gedroomde terras aan de bomengracht aan de overkant.

‘Het is wel heel verrassend hè,’ hoor ik een voorbijganger zeggen halverwege de Prinsestraat. Ik kijk waar hij naar kijkt en het blijkt de etalage van Eye-D te zijn op nummer 69. Ik ben het geheel met de man eens. Dit moet wel een heel bijzondere brillenzaak zijn. Iemand die met zo veel smaak en fantasie zijn klanten binnenlokt, heeft vast ook mooie producten. 

Deze editie van uw krant geeft een Frans inkijkje in ons Hofkwartier. Voor Rita en mij dus een uitstekende gelegenheid om weer eens bij Pastis te dineren. Onze gastvrouw Annick ontvangt ons zeer hartelijk. Zodra we aan tafel zitten, krijgen we een glaasje Pineau des Charentes van het huis.

De erfprins Willem van Oranje, koning Willem I van 1815 tot 1840, kwam op 30 november 1813 vanuit zijn ballingschap in Londen aan op het strand van Scheveningen. De Fransen waren op de terugtocht en de val van keizer Napoleon was onvermijdelijk. Wat veel mensen niet weten, is dat onze eerste koning geen oranjetelg was, maar de uit Frankrijk geïmporteerde Lodewijk Napoleon.

In het korte deel van de Oude Molstraat zit Theesalon Lapsang. Het is al jaren een leuke plek voor ontbijt, lunch of een high tea, maar ’s avonds was het er stil en donker. Dat is nu anders. In de gezellige ruimte wordt nu in ploegendienst gewerkt. Eerst de thee, dan de wijn. De wijnbar van Just Grapes gaat om 18.00 uur open en sluit rond middernacht.

Begin november 2013 heeft zich een nieuw winkeltje in de Oude Mol ontpopt met de naam Monastic store – een kloosterwinkeltje dat online en offline te vinden is. Nóg een winkeltje erbij? Wat maakt deze nieuwe winkel in het Hofkwartier nu zo bijzonder? Marjolein van de Moosdijk, een bewoonster uit de Oude Mol, kwam met het idee.

Het Hofkwartier kent vele, vele kleine winkels met heerlijke delicatessen uit verschillende contreien. We kozen voor Frankrijk in de Molenstraat. ‘Welkom bij Chez Nicolle! Het beste dat Frankrijk te bieden heeft in het centrum van Den Haag!’ Deze quote vinden we op de website van Chez Nicolle. En het klopt, blijkt niet alleen bij een bezoek, maar ook uit ervaring.

Pagina's

Abonneren op Ondernemers