het Hofkwartier nr 10 najaar 2014 > Perenbavarois in La Basque

Perenbavarois in La Basque

Perenbavarois in La Basque

Loop vanaf de Torenstraat de Nobelstraat in. Of de Kleine Nobelstraat, dat maakt niet uit. Of beter nog: benader dit leuke mediterrane restaurantje vanuit de Prinsestraat. In een 18de-eeuws monumentaal pandje waarin volgens oude boeken nog een waterput te vinden moet zijn, is niet zo heel lang geleden een piepfijn restaurant gevestigd.

Op een ongedwongen mediterrane wijze kunt u hier kort  ̶  of wat langer, natuurlijk  ̶  genieten van een hapje en een drankje. Geïnspireerd door de vele pintxos bars in Baskenland serveert men hier de wereldbites op de bar: pakt u maar!

Heeft u wat meer tijd, en wat meer trek? De warme seizoensgerechten en desserts staan op het krijtbord en wisselen regelmatig. Denk daarbij aan schelvis met koolrabi en truffel, zeebaars met piccalillyschuim of blini's van zoete aardappel, limoencrème en vadouvan-kaviaar. Toe is er deze maand een perenbavarois en aspic van fruit en yoghurtijs.

Raakt u al nieuwsgierig? Breng dan een bezoek aan dit bijzondere pand op Nobelstraat nummer 22. Bijzonder, jazeker, want het pand splitst niet alleen de Nobelstraat in de Kleine Nobelstraat en de Nobelstraat, maar heeft er ook heel, heel erg lang leeg en verwaarloosd bijgestaan.

De verbouwing heeft een ware metamorfose teweeggebracht. Wie kon vermoeden dat dit aan drie zijden vrijstaand (kom er maar eens om, in het Hofkwartier!) pand met twee schilddaken er zo uitnodigend en gezellig uit kon gaan zien!

www.labasque.nl

 

Metamorfose na de verbouwing