het Hofkwartier nr 10 najaar 2014 > Might - De driedimensionale verrassing van CaDance Festival in de maak

Might - De driedimensionale verrassing van CaDance Festival in de maak

Might - De driedimensionale verrassing van CaDance Festival in de maak

Een dansvoorstelling, maar dan anders: als publiek zit je niet in de theaterstoel op een veilige afstand te kijken. Je staat dicht bij de dansers, mag rondlopen en ziet vanuit verschillende perspectieven wat zich afspeelt. Voor de gelauwerde en van oorsprong Franse danseres Aurélie Cayla, die jarenlang creaties danste van Nederlands bekendste choreograaf Jiří Kylián, is het een uitdaging.

'Het publiek kan nu letterlijk al mijn inspanningen en bewegingen van dichtbij zien en dat zorgt voor een unieke beleving voor ons beiden.’

In 2011 was Aurélie Cayla vanaf het eerste uur betrokken bij de oprichting van OFFProjects  ̶  een collectief bestaande uit ex-dansers van het prestigieuze Nederlands Dans Theater. Het collectief werkt nu samen met Korzo en wordt gewaardeerd voor de manier waarop ze ‘outside the box’ denken. Elk project is een unieke ervaring voor het publiek, waarin als het even kan alle zintuigen aangesproken worden. 

Tijdens het CaDance Festival gaat hun nieuwste voorstelling in première, getiteld Might. De stoelen gaan uit het theater en het publiek wordt getrakteerd op een driedimensionale ervaring van muziek, dans en videokunst.

Het Haagse taal- en cultuurinstituut Alliance Française is betrokken bij de voorbereiding van de voorstelling. Op 24 januari 2015 vertoont de dansgroep een speciale preview voor leden van de Alliance Française. Het publiek kan zich ook inschrijven voor een open studiorepetitie op 4 februari 2015.

Might: vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2015, CaDance Festival.
Start kaartverkoop op 29 november, met speciale feestdagenkorting van € 4. Tickets zijn online t/m 26 december 2014 slechts € 14 (normale prijs € 18).

CaDance Festival: 30 januari t/m 15 februari 2015, Korzo Theater en Theater aan het Spui.

Meer info: www.cadance.nl