het Hofkwartier nr 6 winter 2012 > Joie de vivre te koop

Joie de vivre te koop

À table bij Rebecca en Isabelle Britten

Joie de vivre te koop

Britten à table! is een nieuwe winkel waar u joie de vivre koopt: alles voor de mediterrane tafel, van servies tot biologische kruiden. Daarnaast kunt u er lunchen en is er een stijlvolle ruimte voor vergaderingen of recepties. En op donderdagavond geniet u er van een wisselend menu, dat ook gretig aftrek vindt bij de winkeliers uit de buurt. Uw reporter wilde er het hare van weten en schoof aan bij eigenaressen Rebecca en Isabelle Britten.

De zusjes Britten werden geboren in Frankrijk en kwamen op jonge leeftijd naar Nederland. Met een Indische moeder en een Franse vader zit koken en lekker eten je al vroeg in het bloed, denkt u misschien. Toch liep het in eerste instantie anders. Rebecca ging aan de slag als communicatieadviseur bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. En Isabelle? Die werd kapster. Jarenlang was het kapsel van uw reporter bij Isabelle in goede handen. Totdat ze in 2011 aankondigde dat ze het kappersvak vaarwel ging zeggen om zich in het avontuur te storten met Rebecca, haar grote zus.

En een avontuur was het, met niet één maar wel twee openingen! Op 17 november 2011 opende Britten à table! in de Annastraat haar deuren voor de eerste keer, en wel als boetiek voor woonaccessoires. Een winkel met alles voor op en om de tafel: van borden, glazen en bestek tot kaarsen, kandelaren, lampen en gordijnen. Maar de zusjes wilden meer en na een flinke verbouwing was het op 14 juni 2012 tijd voor opening nummer twee. Met de heropening ging de grote wens van Rebecca en Isabelle pas echt in vervulling: een mediterrane droom met Franse roots. Britten à table! is een prachtige, intieme zaak geworden waar u onvervalste joie de vivre vindt. U koopt er niet alleen de mooiste tafelwaar, biologische kruiden, theeën en zouten uit de Provence en biologische delicatessen uit Frankrijk en Italië, maar kunt er nu ook heerlijk mediterraan lunchen.

En er is nog meer. De zusjes organiseren samen met andere Haagse ondernemers regelmatig workshops over wonen, eten en drinken. Ook broer Gordon is van de partij. Hij werkt bij kookwinkel En Garde in de Prinsestraat, in het Hofkwartier en daarbuiten bekend als hét adres voor de kookliefhebber. Met zoveel kookplezier en passie voor eten in de familie kan het niet anders of het is genieten geblazen tijdens een workshop van Britten à table! De bijeenkomsten zijn dan ook een groot succes, waarbij volslagen onbekenden na een heerlijke maaltijd als vrienden de deur uit gaan. Want uiteraard worden alle gerechten die u tijdens de workshop bereidt gezamenlijk opgegeten.

U kunt ook terecht bij Britten á table! als u een vergadering, trouwreceptie of feestelijk diner wilt organiseren. Rebecca en Isabelle verzorgen zelf de catering, die u trouwens ook aan huis kunt krijgen. Iedere donderdag kunt u genieten van hun kookkunsten, want dan bereiden ze een speciaal koopavondmenu. En aangezien de feestdagen in aantocht zijn, kan het geen kwaad erop te wijzen dat deze drukke dames ook originele mediterrane kerstpakketten maken. Op 14 en 15 december 2012 is er een speciale kerstworkshop bij Britten à table! Als u vlug bent, is er misschien nog wel een plekje over. Breng in ieder geval eens een bezoek aan de Annastraat en laat u verwarmen door de joie de vivre van Rebecca en Isabelle Britten.

www.brittenatable.nl

De twee zusjes in hun 'mediterrane droom'