het Hofkwartier nr 1 najaar 2011 > Gelukkig weer open

Gelukkig weer open

Milly's komt in oude Boerenbroodjesland

Gelukkig weer open

Boerenbroodjesland van Lucy en Ton was jarenlang een begrip in het Hofkwartier. Een broodje halfom was bij Lucy een broodje ‘heel om’. De deur stond altijd open en het kleine zomerterras was erg in trek. 

Toen ze een paar jaar geleden vertrokken, was het meteen een gemis. Dat lege gevoel werd maar niet opgevuld. De broodjeswinkel stond er jaren verlaten bij. En leegstand in het Hofkwartier is voor niemand leuk. Of het nu de Papestraat is, de Prinsestraat of de Molenstraat. Bewoners en ondernemers zijn altijd blij als een gesloten deur weer open gaat. Ze zijn nieuwsgierig naar wat er komt, wie er iets gaat doen.

Een kijkgaatje door het dichtgeplakte winkelraam van voorheen Boeren­broodjesland verraadt in ieder geval dat er binnen flink wordt opgeknapt. Wie even binnen mag gluren ontmoet Richard en Maika, die iedereen wel kent van het Bakkertje om de hoek in de Oude Molstraat. Ze zijn aan de slag om er samen hun winkel te starten.

Geen boerenbroodjes maar lekkernijtjes in de schappen en luxe broodjes, soep en salades, koffie en thee en tot acht uur zelfs een kleine warme hap. Ze zijn al net zo enthousiast als Lucy en Ton toen. En ze hebben ook al een naam voor de zaak: Milly’s in de Molenstraat.

Milly's heet inmiddels weer Boerenbroodjesland, red.

De kindertjes poetsen alvast met hun sponsjes de nieuwe winkel van papa Richard